Bij de Blije Egel zoeken we voor jou mooie en originele producten van goede kwaliteit. Die hebben we gevonden bij de volgende merken:

 

Hape

Het Duitse merk Hape maakt al dertig jaar lang topkwaliteit speelgoed. Bij Hape ligt de focus altijd bij kinderen. Hape wil met haar speelgoed kinderen stimuleren en families te verbinden. Het houten speelgoed van Hape kenmerkt zich door het gebruik van duurzame materialen en de hoge kwaliteit. Hape producten zijn onverwoestbaar. Bij De Blije Egel zijn we helemaal fan van de Walk-Along-Puppy en de mooie Park & Go autogarage.

 

Hippy Skippy

Bij Hippy Skippy maken ze originele skippyballen in de vorm van een hert, koe of hond. Deze skippydieren zijn hartstikke leuk voor peuters en kleuters. Ze hebben de ideale zithoogte voor kleine kinderen en zijn grappig om te zien. Pak er eentje bij z’n oren of horens en ga er de hele kamer mee rond. Verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleuren. Bekijk ze nu!

 

Jellycat

Bij Jellycat uit Londen maken ze heerlijk zachte knuffels waar kinderen dol op zijn! Jellycat is vooral bekend geworden met de Bashful Bunny knuffelkonijnen, maar ook de andere knuffels van Jellycat zijn onweerstaanbaar zacht. Bij De Blije Egel presenteren we de leukste, liefste én stoerste knuffels uit de Jellycat collectie. Niet alleen konijntjes en honden, maar ook een leeuw, dino en zelfs een giraf!

 

Keltum

Keltum maakt prachtig kinderbestek van 18/10 edelstaal. Bij De Blije Egel vind je de bestekjes van Kikker, Dribbel, FC Junior, Dieren en Rupsje Nooitgenoeg.

 

Pebble

Bij De Blije Egel zijn we gek op de bijzondere gehaakte rammelaars van het merk Pebble. Pebble is een merk van Non Profit organisatie Hathay Bunano, wat letterlijk ‘handgemaakt’ betekent. Op het platteland van Bangladesh breien en haken vrouwen deze prachtige rammelaars. De rammelaars van Pebble zijn een fair trade product. De vrouwen krijgen een eerlijk loon voor hun arbeid en hebben zo veilig en flexibel werk.

 

PlanToys

PlanToys maakt prachtig verantwoord speelgoed waar kinderen uren zoet mee zijn. PlanToys houten speelgoed sluit aan bij de ontwikkeling van het kind. Trekdieren bijvoorbeeld voor kindjes die net kunnen lopen en kookspullen voor het ontwikkelen van de fantasie en hand-oog coördinatie. PlanToys streeft naar een duurzame wereld. In 1981 was PlanToys het eerste bedrijf dat startte met het produceren van houten speelgoed uit rubberbomen die geen latex meer afgeven. PlanToys speelgoed wordt gekleurd met verf op waterbasis zonder lood of andere zware metalen. Met PlanToys kies je voor duurzaam en veilig speelgoed voor uren speelplezier.

 

Puresigns

Puresigns is een nieuw bestekmerk dat zich onderscheidt door elegant design en goede kwaliteit. De ontwerpers van Puresigns hebben jarenlang ervaring opgedaan in het ontwerpen van bestek en servies. Nu zijn ze klaar voor hun eigen lijn. Het resultaat mag er zijn!

 

Sigikid

Eén van onze favoriete merken voor de kleintjes! Sigikid wil de wereld een beetje schattiger maken. Dit Duitse familiebedrijf maakt al bijna 50 jaar producten voor baby’s en kinderen tot zes jaar. Voor de allerkleinsten zijn er heerlijk zachte knuffeldoekjes, rammelaars, activiteitenknuffels en servies. Voor de grotere kindjes maken ze leuke accessoires: van paraplu’s tot portemonnees. Alle producten hebben het kenmerkende frisse Sigikid design.

 

Tyrrell Katz

Het Londense merk Tyrrell Katz maakt originele kinderaccessoires. Op ieder product zie je kenmerkende grappige figuurtjes, die doen denken aan een stripverhaal. Ze hebben heel veel verschillende series. Zo is er voor ieder kind iets leuks te vinden. Onlangs presenteerden ze hun nieuwe monsters thema: wij zijn fan!

 

Vilac

Het Franse merk Vilac maakt al meer dan 100 jaar prachtig houten speelgoed. Midden in de bossen van de Jura staat de fabriek waarin het speelgoed net zolang bewerkt wordt tot het voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Vilac. De producten van Vilac zijn tijdloos en modern tegelijk. Je herkent Vilac producten aan hun mooie afwerking en kleurrijke ontwerpen. Voor kindjes van 1 jaar maken ze grappige trekdieren en vrolijke houten puzzels. De peuters en kleuters kunnen zich helemaal uitleven met Batibloc. Dit zijn sets met 100 of 200 plankjes waarmee ze hoge torens kunnen bouwen.