Fantasy Forts bedenker Marco aan het woord

De Bedenkers van Fantasy FortsEén van de grootste hits van het afgelopen jaar waren toch wel de Fantasy Forts, de kartonnen hut om zelf te bouwen en eindeloos in te spelen. We spraken Fantasy Forts bedenker Marco van den Berg over zijn succes op de Spielwarenmesse in Nürnberg. Hij was daar samen met zijn compagnon Bas Beugels voor de promotie van de kartonnen forten.

Hoe ben je op het idee van de Fantasy Forts gekomen?

Dat is een goede vraag, eigenlijk weet ik het niet meer precies. Een collega van me daagde me uit om ook eens iets te verzinnen. Tijdens de vakantie liet ik mijn gedachten de vrije loop. Uiteindelijk bedacht ik van alles, onder andere een hut om in te spelen. In eerste instantie was het een vierhoekig frame met een elastisch doek, waar je een hut van kon bouwen. Een superleuk idee, maar praktisch gezien niet haalbaar. Met negen verschillende onderdelen was het veel te ingewikkeld om te produceren en het bleef ook niet goed in elkaar zitten. In de auto op weg naar het sportveld opperde dorpsgenoot Bas plotseling “Waarom maken we het niet van karton?”. En dat werkte dus wel!

Hoe ging het verder?

We lieten voor €1000,- een prototype maken. Daarmee stonden we precies een jaar geleden hier op de Spielwarenmesse. De Fantasy Forts sloegen goed aan, zelfs vanuit Azië en de Verenigde Staten was er interesse. De allereerste pallet Fantasy Forts ging naar een heel klein winkeltje in Singapore, dat er uiteindelijk wel 1000 verkocht! In april kwam de eerste order uit de Verenigde Staten. Tegen de tijd dat het december was, werden we vanuit de hele wereld gebeld. Iedereen wilde weten of er nog Fantasy Forts te krijgen waren.

Na dit mooie succes zijn we natuurlijk reuze benieuwd naar jullie volgende stap. Wat nu?

Fantasy Forts HuttenbouwpakketWe willen graag de stap maken naar de zakelijke markt. Vanuit peuterspeelzalen en kinderdagverblijven is er veel interesse voor de Fantasy Forts. Alleen: de huidige versie is vooral geschikt voor thuisgebruik. Daarom zijn we bezig met het ontwikkelen van mega-stevige kartonplaten.

Marco en Bas laten de samples zien van de extra dikke platen. Met 5 lagen karton kan er een klein olifantje op staan. Het klittenband is geïntegreerd in de zijkanten. En de nieuwe prints zijn bijzonder cool. Dat ziet er veelbelovend uit!

Wat is voor jou de grootste uitdaging als ondernemer?

Haha! Laten we zeggen dat ik het afgelopen jaar veel geleerd heb. Bij het ondernemerschap komt heel veel geregel kijken. Terwijl ik me soms liever bezig houd met nadenken over ons product. Gelukkig krijgen we sinds deze week versterking van Jantine, zij is hier echt een kei in. Verder is het lastig om de verkoopprijs van het product op pijl te houden. Een beetje concurrentie is natuurlijk gezond, maar het moet ook leuk blijven. We willen de Fantasy Forts nog heel lang kunnen maken en verkopen.

En wat vind je het mooiste?

Ik hou van bedenken en ik hou niet van regels. Daarom wilde ik graag een regelloos product. Met Fantasy Forts is dat helemaal gelukt. Niet te diep nadenken, gewoon lekker bouwen en spelen. Dat is voor kinderen toch het allermooiste.

 

 

 

 

 

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan de website te verbeteren en voor statistische doeleinden. Door op deze pagina te blijven en verder te bladeren, gaat u akkoord met ons cookiebeleid. Voor meer informatie over cookies en over hoe cookies te weigeren, verwijzen wij je naar ons cookie- en privacybeleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten